Reagując na zgłoszone zapotrzebowanie - dzisiejsza moja propozycja, schabowe kieszonki nadziewane serem pleśniowym i śliwką suszoną. Danie szybkie i proste do wykonania ale przy tym bardzo smaczne. Polecam gorąco!
Do tej potrawy potrzebujemy:
60 dag schabu
8 śliwek suszonych
10 dag sera pleśniowego typu camembert
200 ml śmietany 12%
5 dag sera typu włoskiego startego na drobnej tarce
sól, pieprz, olej do smażenia,
8 wykałaczek do spięcia mięsa
Czas wykonania - 20 minut, czas pieczenia - 60 minut. 4 porcje.
3. Mięso obsmażam na rozgrzanej patelni, przekładam na naczynia żaroodpornego, zalewam śmietaną doprawioną solą i pieprzem, posypuję startym serem.
na zdjęciu propozycja podania ze smażonymi ziemniakami z suszonymi pomidorami.
Do tej potrawy potrzebujemy:
8 śliwek suszonych
10 dag sera pleśniowego typu camembert
200 ml śmietany 12%
5 dag sera typu włoskiego startego na drobnej tarce
sól, pieprz, olej do smażenia,
8 wykałaczek do spięcia mięsa
Czas wykonania - 20 minut, czas pieczenia - 60 minut. 4 porcje.
2. Ser pleśniowy kroję na 16 równych części, w kieszonki wkładam po 4 kawałki sera oraz 2 śliwki, schab spinam wykałaczkami.
3. Mięso obsmażam na rozgrzanej patelni, przekładam na naczynia żaroodpornego, zalewam śmietaną doprawioną solą i pieprzem, posypuję startym serem.
4. Piekę pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 60 minut. Na ostatnie 10 minut mięso odkrywam.
na zdjęciu propozycja podania ze smażonymi ziemniakami z suszonymi pomidorami.
SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz