Możecie mi nie wieżyc ale mówię wam - niebo w buzi. Sam kiedyś nie wierzyłem włochom, długo męczyła mnie chęć spróbowania połączenia tych czterech smaków, tak czterech - poszedłem dalej i dołożyłem jeszcze liście bazylii. Jak ryzykować to na całość! Słodycz lodów, kwaskowatość sosu balsamicznego, ostrość bazylii i "łechcąca" nos wanilia.
Ja polecam wam kiedyś spróbować.
Na jedną osobę:
2-3 gałki lodów waniliowych
1 łyżka sosu balsamicznego (http://kuchnia-mojapasja.blogspot.com/2012/01/sos-balsamiczny-czarna-porzeczka.html )
kilka listków bazylii
SMACZNEGO!!!
Ja polecam wam kiedyś spróbować.
Na jedną osobę:
2-3 gałki lodów waniliowych
1 łyżka sosu balsamicznego (http://kuchnia-mojapasja.blogspot.com/2012/01/sos-balsamiczny-czarna-porzeczka.html )
kilka listków bazylii
Do miseczki wykładam po dwie gałki lodów waniliowych, polewam gęstym sosem balsamicznym po wierzchu i posypuje liśćmi bazylii. Podaje zaraz po wyłożeniu.
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Robiłam pierwszy raz w życiu i jestem zadowolona ze smaku :)
Prześlij komentarz