400 g makaronu - świderki, kokardki,
150 g wędzonego boczku,
2-3 ząbki czosnku,
1 świeża papryka chilli lub 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku,
1 łyżka oliwy,
ser do posypania makaronu,
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
3. Odcedzony makaron dodaję do przygotowanego boczku i całość mieszam na patelni. Dodaję posiekaną zieloną pietruszkę.
jeszcze tylko wiórki sera żółtego i SMACZNEGO ŻYCZĘ!! |
4. Gotowe danie wykładam na talerze i posypuje wiórkami serem żółtego.
SMACZNEGO!!!
Wiórki sera żółtego otrzymuję używając do tego obieraczki do warzyw.
1 komentarz:
Właśnie postanowiłem zrobić Twój przepis i wyszedł mi znakomicie. Smak po prostu wyśmienity :) Dzięki wielkie , dopiero zaczynam swoją przygodę z gotowaniem a to jest naprawdę dobre. Polecam położyć plasterek sera na talerzu i na to położyć makaron. Pozdrawiam !
Prześlij komentarz