Składniki:
- 4 średnie ziemniaki
- 1 duża cebula
- pół dużego pomidora
- 3 łyżki ziarna kukurydzy z puszki
- 2 kiełbaski (około 30 dag)
- 6 jajek
- garść starowanego sera żółtego
- siekany szczypiorek lub zielona pietruszka
- oliwa
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
1. Kartofle obieram, obgotowuję około 10 minut a następnie kroję w cienkie plastry,
3. Zdejmuję z ognia. Jajka mieszam z
przyprawami i wylewam na patelnię (na ziemniaki z kiełbasą), całość smażę na niewielkim ogniu pod przykryciem ok.
4-5 min.
6. Tortille wyciągam gdy cały ser się rozpuści i zacznie rumienić. Od razu danie podajemy na stół posypane posiekaną zieleniną (szczypiorek, zielona pietruszka).
SMACZNEGO!!!
Ps. przed wstawieniem patelni do piekarnika rączki obwinąłem folią aluminiową- co zabezpieczyło rączki przed spaleniem pod grillem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz