Talerz sałat z figą
na jedną porcję:
garść roszponki
1 cykoria
kilka młodych liści buraka (ćwikłowego, czerwonego, liściastego)
kawałek czerwonej i zółtej papryki
świeża figa
kilka łyżek sosu winagret
Sposób przyrządzenia:
Na talerzu wykładam liście cykorii, liście buraka, pokrojoną w cienkie paski paprykę, roszponkę i pokrojoną w cząstki figę. Całość polewam 2-3 łyżkami sosu winegret i od razu podaję na stół.
Smacznego!
przepis na sos:
http://kuchnia-mojapasja.blogspot.com/2012/05/wiosenne-saaty.html
2 komentarze:
u nas po dwóch dniach świątecznego jedzenia dziś jest dzień sałatkowy
a u mnie w domu po daniach z ryby, kaczkach, bigosach - pizza na kolację...
Prześlij komentarz