środa, 26 grudnia 2012

zielony zastrzyk energii...

Talerz sałat z figą


na jedną porcję:
garść roszponki
1 cykoria
kilka młodych liści buraka (ćwikłowego, czerwonego, liściastego)
kawałek czerwonej i zółtej papryki

świeża figa
kilka łyżek sosu winagret

Sposób przyrządzenia:

Na talerzu wykładam liście cykorii, liście buraka, pokrojoną w cienkie paski paprykę, roszponkę i pokrojoną w cząstki figę. Całość polewam 2-3 łyżkami sosu winegret i od razu podaję na stół.

Smacznego!


przepis na sos:

   http://kuchnia-mojapasja.blogspot.com/2012/05/wiosenne-saaty.html

2 komentarze:

Agnieszka Rucińska pisze...

u nas po dwóch dniach świątecznego jedzenia dziś jest dzień sałatkowy

Kuchnia - moja pasja pisze...

a u mnie w domu po daniach z ryby, kaczkach, bigosach - pizza na kolację...